این را هم در صفحه مشخصات مادربرد میتوانید پیدا کنید ولی چیزی نیست که مستقیما به مادربرد مربوط باشد. در واقع این پردازنده اصلی است که از حداکثر میزان خاصی حافظه رم پشتیبانی میکند و مادربرد نیز به تبع آن از همان میزان حافظه رم پشتیبانی خواهد کرد. مثلا مادربردهایی که سوکت آنها LGA ۱۷۰۰ است از پردازندههای نسل دوازدهم و سیزدهم اینتل پشتیبانی میکنند و این پردازندهها نیز حداکثر از ۱۲۸ گیگابایت حافظه رم. بنابراین تمام مادربردهایی که سوکت آنها LGA ۱۷۰۰ است از حداکثر ۱۲۸ گیگابایت حافظه رم پشتیبانی میکنند. البته شاید دانستن این موضوع خیلی هم مهم نباشد چون حداکثر حافظه رمی که بیشتر کاربران به آن نیاز دارند معمولا ۱۶ گیگابایت و در برخی موارد ۳۲ گیگابایت است.
هنگام خرید مادربرد حتما به این نکته توجه کنید و ببینید اندازه آن با اندازه کیسی که دارید یا کیسی که میخواهید بخرید مطابقت دارد یا خیر. استاندارد اندازهای مادربرد در صفحه مشخصاتش در وبسایتهای فروشگاهی یا سایت سازندهاش تحت عنوان «فرم فکتور» میآید. شیارهای PCI-E تاکنون در پنج نسخه عرضه شدهاند که البته نسخههای ۱.۰ و ۲.۰ آنها در مادربردهای قدیمیتر وجود دارند و نسخههای جدیدتر آنها یعنی نسخه ۳.۰، ۴.۰ و ۵.۰ در مادربردهای جدیدتر دیده میشوند. یک رابطه ساده بین نسخههای شیار PCI-E وجود دارد و آن اینکه سرعت هر نسخه دو برابر نسخه قبل از خود است مثلا سرعت شیار PCI-E x۱.۴. ۰ در انتقال اطلاعات حدود ۳۲ گیگابایت در ثانیه و سرعت شیار PCI-E x۱.۳.
پورت Thunderbolt
تعویض مادربرد می تواند هزینه بر باشد؛ اما از نظر سرعت؛ پشتیبانی سخت افزاری و پشتیبانی بهتر از گرافیک می تواند مزایای را برای شما به همراه داشته باشد. اونم یه کم کار سختیه و باید درب کیس رو باز کنیم و بعدش ببینیم روی مادربرد چی نوشته. این روش عملا برای اون افرادی که لپ تاپ دارن مناسب نیست پس دقت کنید که فقط برای کامپیوتر های شخصی بهتره. یکی دیگر از راه های پیدا کردن مدل مادربرد موقع بالا اومدن ویندوز می باشد، هر کامپیوتری موقع بالا اومدن و قبل از نمایش لوگوی ویندوز، اطلاعات مادربرد رو نمایش میدهد. این صفحه که اصطلاحا به آن صفحه post می گویند شامل اطلاعاتی درباره مادربرد سیستم می باشد اما صفحه post که این اطلاعات در آن نشان داده می شود حدود چند ثانیه بیشتر نمایش داده نمی شود و شاید نتونید به درستی اطلاعات این صفحه را بخوانید.
مادربرد ایسوس مدل ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI
اما در ادامه قصد داریم به برخی از سوالات شما کاربران اشاره کنیم پس با ما همراه باشید. یک راه ساده دیگه هم وجود داره که بتونیم به اطلاعات مهم مادربرد کامپیوتر دسترسی داشته باشیم. همچنین در این ابزار اگر به دنبال یک مشخصه خاص هستید، ابزار System Information از قابلیت جستجو هم پشتیبانی میکنید و از طریق بخش پایینی آن میتوانید نام مشخصه موردنظر را تایپ کنید تا اطلاعات مربوط به آن برای شما نمایش داده شود. برای هر کاری باید بدونیم مشخصات مادربورد کامپیوتر رو بدونیم ورگنه امکان داره به دردسر بیوفتیم. در ادامه کامل با هم یاد میگیریم چطوری میشه به این اطلاعات دست پیدا کرد. حتی زمان فروش کامپیوتر هم نیازه بدونیم که مدل و برند mainboard کامپیوتر ما چیه تا بتونیم بهترین اطلاعات را به فروشنده بدیم.
مادربرد ایسوس rog b450f gaming
سوکت مدرن H که با نام LGA1156 هم شناخته میشه برای سی پی یو های اینتل طراحی شده. این سوکت با پردازندههای Intel Core i5، Intel Core i3 و Intel Core i7 تطابق داره. وظیفه این باتری نگهداری و حفظ تنظیمات انجام شده در بایوس و نیز محاسبه زمان و تاریخ سیستم در مدتی که سیستم خاموش است، می باشد. که البته یکی از راههای رست کردن تنظیمات مادربرد (در مادربرد های معمولی ) در آوردن این باتری از محل نصب شده روی مادربرد است که با این کار تمام تنظیمات انجام شده روی مادر برد حذف و مادربرد به تنظیمات پیشفرض خود برمیگردد. یک سوکت پردازنده شامل چند صد پایه است که مستقیما با تراشه پردازنده تماس میگیرد یا یک سوکت مانند آخرین سوکت AMD AM4 دارای چندین صد سوراخ خواهد بود. هر دو برند اینتل و AMD در دهههای گذشته، سوکتهای مختلفی را منتشر کردهاند که از نسل خاص یا نسلهای پردازنده مختلف پشتیبانی میکنند.
- اما در حال حاضر پنج نوع سوکت مختلف وجود دارد که در بیشتر مادربردهای موجود در بازار از یکی از آنها استفاده شده است.
- در این مقاله کاربری¬های باتری مادربرد را شرح داده و دربارهی عمر باتری CMOS و زمان تعویض آن صحبت خواهیم کرد.
- شیارهای مختلف PCI-E و برخی از کارتهایی که قابلیت نصب در آنها دارند را میتوانید در جدول زیر ببینید.
- به خاطر همین کاربرد است که در مادربردها تعداد پورتهای USB از سایر پورتها بیشتر است (این تعداد حداقل چهار ولی معمولا شش تاست).